Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

torstai 25. joulukuuta 2014

2014-12-23 Muonaa aatonaattona - täytetyt ciabattat...

Käväisin aatonaattona vanhempieni luona leipomassa aattoa varten jälkkärikakun. Samalla leivoin Finnamylin esitteestä ottamani ohjeen mukaan miniciabattoja ja täytin ne italialaisittain tuorejuustolla, rucolalla, tomaatilla, mozzarellalla ja salamilla. Tässä tapauksessa miniciabattoista tuli kylläkin jättiversioita ja lisäksi ajatuksissani laitoin vehnäjauhoja hiivaleipäjauhojen sijaan - mutta erittäin herkullisia :P Seuraavaksi on harkinnassa täyttää näitä pulled porkilla...




MINICIABATTA 20 kpl
1 1/2 dl perunajauhoja
8 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
25 g hiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl rypsiöljyä

Sekoita jauhot keskenään. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, siirappi ja noin puolet jauhoseoksesta. Sekoita taikina vellimäiseksi. Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen. Taikina saa olla mahdollisimman pehmeää. Ripottele pinnalle jauhoja ja peitä kulho hyvin. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Kumoa taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois ja jaa taikina 20 osaan. Jauhota kädet ja muotoile pitkiä leipäsiä leivinpaperin päälle pellille. Leipäset saavat olla rosoisia ja käsin tehdyn näköisiä. Peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla. Pane uunin pohjalle matala vesikulho paistamisen ajaksi, jotta leipästen pinnasta tulee rapea. Leipäset ovat kypsiä, kun ne kumisevat pohjaan koputettaessa. Leipäset ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti