Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

2014-05-03 Grillikauden avaus - feta-couscous-salaatti ja sokeroitua ananasta jätskillä...

Tänä vuonna grilli kaivettiin esille jo vappuviikolla - yleensä grillailun aloitus on tapahtunut toukokuun lopulla, jolloin olemme muuttaneet mökillekin. Katselin jo huhtikuun alussa S-Marketin palvelutiskissä olleita Kivikylän grillipihvejä, mutta jaksoin malttaa toukokuun alkuun...muutenkin meidän perheessä tuppaa käymään aina niin, että se grillailuinto lopahtaa syksyä kohti. Noh, nyt on joka tapauksessa uudet laavakivet hankittuna ja grilli muutenkin kuosissa eli grillailemaan...




Avausgrillailuihin tein Pirkan lehdessä ollutta couscous-salaattia (aivan ihana salaatti!), jonka kanssa olisin halunnut grilliluita, mut johtuen vissiin vapusta ja varastotyöntekijöiden lakosta, lihatiski huusi tyhjyyttään - niinpä ostin palvelutiskistä hunaja- ja pippurimarinoituja porsaan ulkofileepihvejä. Lisäksi grillissä käväisi ruisleipää paahtumassa. 





FETA-COUSCOUS-SALAATTI
3 dl (täysjyvä)couscousia
3 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 rs(250 g) kirsikkatomaatteja
1 keltainen paprika
1/2 kurkkua
1/2 punasipulia
1 dl puolikuivattuja tomaatteja
1 tlk salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
1 rkl sitruunamehua
1/4 dl salaattijuustokuutioiden öljymarinadia
3/4 tl mustapippuria
1 ruukku tuoretta korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Valkosipulikastike:

1 tlk kermaviiliä
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria

Mittaa couscous kattilaan. Kaada kattilaan kiehuva vesi ja lisää suola. Peitä kannella ja anna vetäytyä noin 6 minuuttia. Sekoita irtonaiseksi ja anna jäähtyä. Halkaise kirsikkatomaatit, paloittele paprika ja kurkku. Hienonna punasipuli. Paloittele puolikuivatut tomaatit pienemmiksi. Sekoita couscousin joukkoon vihannekset ja valutetut salaattijuustokuutiot. Mausta sitruunanmehulla, salaattijuustokuutioiden öljymarinadilla, mustapippurilla ja korianterilla. Sekoita kermaviilin joukkoon hienonnettu valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.





Jälkkäriin päätyi ananas, joka oli ensin tarkoitus grillata ruuan kanssa - mallia jälkkäriin otin Meanwhile in Longfield-blogista. Pikkumuottina käytin ystävänpäivänä saamaani sydän-kuviomuottia.

SOKEROITUA ANANASTA JÄTSKILLÄ
 

3 annosta
1 tuore ananas
pienen pieni piparkakkumuotti (muodolla ei ole väliä)
1-2 rkl ruokokidesokeria
kinuskikastiketta
½ l vaniljajäätelöä

Leikkaa ananas noin 1-2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori viipaleet. Leikkaa ananaksen kova keskus pois pienen pienellä piparkakkumuotilla. Aseta ananasviipaleet leivinpaperin päälle ja ripottele ruokokidesokeria viipaleiden molemmille puolille. Paista sokeroidut ananasviipaleet paistinpannulla kauniin ruskeiksi (homma onnistuu loistavasti myös grillissä). Nosta kuumat viipaleet lautaselle, kaavi viereen vaniljajäätelöä ja lorauta päälle lopuksi kinuskikastiketta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti