Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 24. kesäkuuta 2013

2013-06-21 Juhannusaaton grillailut...

Juhannusaattona grillattiin perinteisesti Kivikylän rimsuja, nam :P Sen lisäksi grillissä oli maissia ja ananasta. Salaatiksi olin tehnyt Sitruunaruoho-blogista löytämäni ohjeen mukaan coleslaw-salaatin, jota osoittautui napakympiksi - salaatista saa mainiosti maidottoman, kun käyttää maidotonta majoneesia :P Uuniin laitoin uusia perunoita paahtumaan - ohje täältä...myös perunat osoittautuivat napakympiksi :)





PAREMPI COLESLAW-SALAATTI
4 rkl majoneesia
2 tl raastettua inkivääriä
1 tl raastettua valkosipulia
1/2 limen mehu
1 rkl hunajaa
1/2 kaalia suikaloituna
1 porkkana karkeana raasteena
8 retiisiä viipaloituna
kourallinen sokeriherneitä suikaloituna 
suolaa, mustapippuria


Sekoita kulhossa majoneesi, inkivääri, valkosipuli, limen mehu ja hunaja. Lisää joukkoon vihannekset. Mausta suolalla ja mustapippurilla.




PAAHDETUT UUDET PERUNAT
Uusia perunoita
Oliiviöljyä
Suolaa
Paprikajauhetta
Tuoretta timjamia ja rosmariinia    - käytin kuivattuja yrttejä


Pese ja puolita perunat, anna kuivahtaa. Laita perunat uunivuokaan tai sitten uunipellille. Lorauta perunoiden päälle reilusti oliiviöljyä ja pöyrittele perunat siinä kauttaaltaan. Ripottele päälle suolaa, paprikajauhetta sekä silputut yrtit. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Kypsymisaika riippuu tietenkin perunoiden koosta. Pyöräytä niitä uunissa pari kertaa.




Tietysti piti vielä tehdä valkosipuli-mozzarellaranskis, joka muuten maistuu mainiolta vielä iltapalana, jos sitä ruokailulta asti sinne jää ;) 






VALKOSIPULI-MOZZARELLARANSKANLEIPÄ
1 ranskanleipä
150 g voita
1 buffala mozzarella
2 kourallista tuoretta basilikaa
6 kynttä valkosipulia
suolaa
mustapippuria
 
Pilko voi kulhoon ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä. Pilko mozzarella, basilika ja ruohosipuli pieneksi hakkeeksi ja lisää voin joukkoon. Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa ranskanleipään lähes pohjaan saakka kunnon viillot. Lusikoi viiltoihin täytettä. Paista folioon käärittynä miedolla lämmöllä grillissä tai leivinpaperin päällä pellillä uunissa noin 225 asteessa, kunnes voi ja juusto ovat sulanut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti