Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 18. joulukuuta 2012

2012-12-18 Hyvätahtoista juoruilua...

Joulukuinen ilta, kynttilöitä, hyvää ruokaa ja viiniä sekä pientä hyvätahtoista juoruilua naisten kesken <3





Ruuaksi olin valinnut minipizzat, joiden täytteisiin sain idean Marillan joulumaa-blogista...toisissa oli mukana aura-juustoa, mutta korvasin muutamaan pizzaan sen MustaPekka-juustolla, joten "nirsollekin" syöjälle oli vaihtoehto ;) Minipizzojen kanssa loihdin Pastanjauhantaa-blogista jo kesällä bongaamani "jouluisan salaatin". Alkuperäinen salaattiohje sisältää Aura-juustoa, mutta laitoinkin siihen leipäjuustoa...josko sitten vaikka jouluaattona herkutellaan salaatti aura-juustolla :) Ruokajuomana toimi chileläinen Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon-punaviini - samaista olen varannut pönikän joulunajaksi :)





MINIPIZZAT KAHDELLA ERI TÄYTTEELLÄ
pizzataikina:
3 dl vettä
2/3 pss kuivahiivaa
7½ dl pizzajauhoja 

täyte 1:
mascarpone-juustoa
päärynöitä
aura-juustoa/MustaPekka-juustoa
tuoretta timjamia (käytin kuivattua, sillä lähikaupassa ei ollut oikein tuoreyrttejä)

täyte 2:
aurinkokuivattua tomaattia
vihreää pestoa
mozzarellaa
rucolaa

Pizzataikina: Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lämmitä vesi noin 40 asteiseksi ja lisää siihen hiiva-jauhoseos. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Tee kohonneesta taikinasta pizzapohjia ja kohota niitä noin puoli tuntia.

Täyte 1: Levitä pizzapohjien päälle mascarpone-juustoa ja lado päärynäviipaleet päälle. Kypsennä uunissa 250 asteessa noin 10-15 minuttia. Laita kuumien minipizzojen päälle aura-juustoa ja timjamia.

Täyte 2: Levitä pizzapohjien päälle vihreää pestoa ja lado tomaattisuikaleita päälle. Laita pinnalle muutama mozzarellaviipale. Kypsennä uunissa 250 asteessa noin 10-15 minuuttia. Laita lopuksi minipizzojen päälle rucolaa.






KARPALO-SALAATTI
jääsalaattia/salaattisekoitusta
päärynöitä
leipäjuustoa
kokonaisia saksanpähkinöitä
karpalohilloa

Revi jääsalaatti tarjoiluvadille. Paloittele päärynät ja asettele ne jääsalaatin päälle. Laita leipäjuustokuutioita päärynöiden päälle ja ripottele niiden päälle saksanpähkinöitä. Laita lopuksi karpalohilloa salaatin päälle sinne tänne. Lainaamassani alkuperäisessä ohjeessa oli juustona aura-juustoa, namia sekin :P





Jälkkärinä on jälleen Annan marenkileipomon marenkia, mutta tällä kertaa hiukan jouluisemmassa versiossa...nimittäin marenkien lisäksi maljaan on laitettu luumumarmeladilla maustettua mascarpone-vispikerma-vaahtoa. Tällä kertaa tein maljat margarita-laseihin, jotka tuntuvat olevan enemmän jälkkäri-käytössä kuin drinkkeissä ;) Juomana oli etelä-afrikkalainen J.C. Le Roux La Fleurette-kuohuviini





MARENKIMALJA LUUMUVAAHDOLLA
10 kpl marenkiruusuketta
1 pkt mascarponea
2½ dl vispikermaa
4-5 rkl luumumarmeladia

Vatkaa kerma ohueksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja luumumarmeladi. Vatkaa vielä kunnes syntyy hyvä vaahto. Annostele luumuvaahto maljoihin marengin ja banaanipalojen kanssa kerroksittain.









Kiitokset 
vieraille 
ihanasta
illasta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti