Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 12. lokakuuta 2012

2012-10-12 Vauhtipäivä...

Tänään on ollut oikein vauhtipäivä. Aamulla olin vesijuoksemassa reippaana kello seitsemän, sieltä suuntasin ruokaostoksille, jonka jälkeen pika-pikaa kotiin ja matot pihalle. Kun kauppakassit oli purettu, revin lakanat sängystä pyykkiin ja aloin imuroimaan ja luutamaan. Ja juuri kun olin saanut siivottua, aloin sotkemaan keittiötä leipomalla. Äidille piti leipoa Martta-lehdessä ollut porkkana-siemenleipä, josta muuten en ehtinyt maistaa palaakaan, kun äitini sen jo vei...kaupasta löytyneestä kurpitsasta tein sosetta, jotta voin pyhäinpäivänä leipoa kurpitsapiirakan...sitten tein vielä uuniin rosmariinijuureksia ja S-Marketin lihatiskiltä löytyneitä porsaan kääryleitä...oliko se siinä ? Niin, kävin mä vielä Alkossa ostamassa pari lahjapulloa, mutta niistä tuonnepana :)





PORKKANA-SIEMENLEIPÄ
500 g porkkanasosetta
1 pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
1 tl suolaa
½ dl öljyä
n. 1 dl kurpitsansiemeniä
n. 1 dl auringonkukansiemeniä
n. 8 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Lämmitä porkkanasose n. 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja öljy. Hienonna kurpitsansiemenet veitsellä hieman pienemmiksi. Lisää ne ja auringonkukansiemenet taikinaan. Sekoita pieneen määrää jauhoja kuivahiiva. Alusta jauhot vähitellen joukkoon. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota lämpimässä noin 30 minuuttia. Leivo taikinasta yksi iso tai kaksi pientä leipää. Anna leipien kohota leivinliinan alla. Pistele kohonneet leivät ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.  

Itse laitoin leivän paistumaan leipävuokaan. Kuvaa ei valitettavasti ole, sillä leipä lähti ennenkuin ehdin edes "hep" sanoa. Toivotaan, että kuvauspyyntö äidille tuottaa tulosta :)


Tässä olisi nyt kuvaa leivästä :)
 



Ja, kun työt on tehty, voi herkutella lakukaakaolla, jonka ohje oli lokakuun Ruoka-Pirkka lehdessä.



LAKUKAAKAO
2:lle
4 dl maitoa
3-4 rkl kaakaojuomajauhetta
1 kpl Dumle lakritsi-suklaapatukkaa
2 palloa lakritsijäätelöä

Laita maito, suklaa ja kaakaojauhe kattilaan kuumenemaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulannut kokonaan. Kaada juoma mukeihin ja lisää joukkoon jäätelöpallot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti