Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 23. elokuuta 2011

2011-08-19 Ilta itselle...

Sain mökin kokonaan itselleni, kun vanhempani lähti reissulle Ruotsiin. Niinpä tekaisin itselleni poropizzan brie-salaatin kera. Makeaksi herkuksi tein mandariinikakun.




POROPIZZA
(uunipellillinen)
7,5 dl pizzajauhoja
3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
Täyte:
1 prk valkosipuli-tomaattimurskaa
1 pkt poron kylmäsavurouhetta
150 g juustoraastetta
oreganoa

Valmista pohjataikina ja kohota se. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Levitä tomaattimurska tasaisesti pohjan päälle. Ripottele pinnalle poro, juustoraaste ja oregano. Kypsennä 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt ja juusto sulanut sekä saanut vähän väriä. Pizzan täytteiden määrää voi lisätä, itse laitoin kaksi pakkausta poroa ja kaksi pussia juustoa.

BRIE-SALAATTI
1 ruukku jääsalaattia
1 kurkku
250 g viinirypäleitä
150 g brie-juustoa
kourallinen cashew-pähkinöitä - nämä unohtui omasta salaatista :( parhaita ovat Pirkan kevyestisuolatut ja paahdetut pähkinät

Revi jääsalaatti vadille. Viipaloi kurkku sekä halkaise viinirypäleet, ja lado ne jääsalaatin päälle. Viipaloi brie-juusto vadille ja laita kourallinen cashew-pähkinöitä salaatin päälle.




MANDARIINIKAKKU
Pohja:
170 g kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte:
1 prk kermaa
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kpl liivatelehteä
3 rkl kuumaa vettä
Päällinen:
2 prk mandariinilohkoja
4 kpl liivatelehteä
1 dl mandariinilientä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Pohja:
Murskaa kaurakeksit. Sekoita muruset ja sula margariini. Aseta seos vuokaan ja laita jääkaapppiin.
Täyte:
Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka-sokeri-vaniljasokeri-seos. Liuota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedesssä. Purista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen, lisää rahkaseokseen. Levitä täyte pohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin.
Päällinen:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita mandariiniliemi pieneen kattilaan kiehumaan. Mausta liemi sokereilla. Purista taas liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuumaan mandariiniliemeen. Anna liemen olla jääkaapissa noin 20-30 minuuttia. Aseta sitten mandariinlohkot täytteen päälle ja kaada päällis-seos niiden päälle. Anna olla jääkaapissa vähintään 2 tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti