Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 27. toukokuuta 2011

2011-05-27 Kesäksi mökille...

Virallinen mökkikesän avaus oli toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Perjantaina grillattiin broilerin fileeleikkeitä ja nautittiin hedelmäistä vuohenjuustosalaattia sekä valkosipuli-mozzarellaleipää. Jälkiruuaksi oli Mariannen keksimaljat, joiden ohjeen löysin viimeisimmän Yhteishyvän ruokalehdestä, tosin ruokalehti jäi kotiin, niin sovelsin ohjetta :)


HEDELMÄINEN VUOHENJUUSTOSALAATTI
3 viipaletta ruisvuokaleipää
2 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1 keltainen paprika
2-3 nektariinia
1 pkt vuohenjuustoa
1 ruukku jääsalaattia
250 g tummia viinirypäleitä

kastike:
3 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

pinnalle:
1 dl cashewpähkinöitä
½ punasipuli
basilikan lehtiä

Kuutioi leipäviipaleet. Paista kuutiot pannulla öljyssä hienonnettujen valkosipulinkynsien kanssa. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja nektariinit lohkoiksi. Paloittele vuohenjuusto. Levitä tarjoiluvadille revityt salaatinlehdet ja päälle paprikasuikaleet, juustopalat, nektariinilohkot ja rypäleet. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatille. Paahda cashewpähkinät pannulla ja viipaloi punasipuli. Ripottele salaatin päälle leipäkuutiot, pähkinät ja sipulit. Koristele basilikan lehdillä. Anna maustua kylmässä hetken aikaa ennen tarjoilua.



MARIANNEN KEKSIMALJAT
( 5 annosta)
paketti Wilhelmiina-muropikkuleipiä
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
2 dl suklaakastiketta
pussi Marianne-rouhetta

Varaa iso ja laakea malja tai yksittäisiä jälkiruokamaljoja. Murenna pohjalle puolet pikkuleivistä. Vaahdota kerma. Lisää rahka, Marianne-rouhe ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Annostele keksimurujen päälle rahkaseosta. Lisää suklaakastiketta. Lisää kerros keksimuruja ja kermarahkaa. Valuta päälle suklaakastiketta. Tarjoa mahdollisimman pian, niin keksit pysyvät rapeina







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti